KALAU SUKA FOLLOW, KALAU TAK SUKA?ADER AKU KESAH!haha =)

Tuesday, January 26, 2010

sabarkah aku??

Don’t know what to write..but I feel like to write something…something that I didn’t know..arghh..i always thinking about my future...my life..my career..hurmmms…which is bothering me lately… feel like I’m in trouble.. but…arghhh…can’t talk anymore..pen-off~
*************************************************************
“ila, nati tolong akak selesaikan masalah akak”

“ila pegang rahsia akak ni”

Aku simpati..sgt simpati…melihat matanya aku tak mampu menahan sebak…air mataku bergenang..aku menjadi terlalu sensitive…what if aku kat tempat dia…aku tak kuat..aku rasa aku tak mampu setabah itu..Tuhah bagilah kekuatan pada dia menempuh dugaan hidup ini…kita di uji Tuhan utk melihat sejauh mana kesabaran kita..tapi knapa ujian seberat itu kau turunkan..bukankah dia berhak utk merasa bahagia…cukuplah..almost 14 tahun dia memendam rasa…disisihkan tanpa rasa cinta dari suami..diherdik..di marah..di pukul..sedangkan dia tetap sabar melayan suami..makan minum..pakai sentiasa d jaga dengan baik..kerana dia sedar syurga terletak d bawah tapak kaki suami..sabarnya dia..i wish aku akan setabah itu..

Bukankah seorang isteri patut disayangi, dibelai,diberi perhatian…knapa mesti ada lelaki yang menggunakan kuasa mereka sesuka hati mereka..tiada belas kasihankah..ya, aku pernah mengenali seseorang yang tidak ada belas kasihan..zalimnya mereka..kejamnya mereka…

Semoga suamiku nanti bukanlah kaki pukul atau pun insan yang tidak punya rasa belas kasihan..bukan seorang yang panas baran…Ya Allah kurniakan seseorang yang baik untukku..yang mampu menjaga aku dalam susah ataupun senang..yang tak selalu merungut..yang boley menerima aku walau siapapun aku..yang sanggup menerima kekuranganku…dan tidak hanya melihat pada kelebihanku..ya Allah kau kurniakanlah seseorang yang dalam hatinya penuh rasa syukur kepadaMu..

Dalam hidup aku, aku berdepan dengan ramai lelaki yang sikapnya seperti itu..panas baran..cerewet..dan paling menyakitkan adalah kecurangan..dahtu tidak mahu menginsafi diri…asyik menyalahkan org lain atas kesalahan sendiri..aku sudah muak berdepan dengan sume itu..sehingga aku menjadi takut..takut utk meletakkan kepercayaan kepada kaum ini..disekeliling aku, malah arwah ayah sekalipun seorang yang panas baran..kasihan ibu…tapi aku kenal ibu..ibu sangat tabah dan tidak pernah merungut sekalipun..terima kasih ibu, kerana mengajar aku apa itu ertinya sabar..

1 comment:

  1. insyaAllah ila...i trut sedih dgn cite u....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...