KALAU SUKA FOLLOW, KALAU TAK SUKA?ADER AKU KESAH!haha =)

Monday, September 16, 2013

Senarai Bridal di negeri Kelantan.

Assalamualaikum.

Malam ini ada sedikit masa untuk update blog. Hehe.
Bukan busy sangat pun, cuma malas yang banyak.

Ada beberapa entry yang masih pending, masih berada dalam folder draft. Huhu. Ampun..Kawan baik kahwin haritu pun belum sempat nak buat review. Haha. Semangat sangat. Dah berbulan dah rasanya.:p

Ok, berbalik kepada tajuk asal entry. Kat bawah ni aku listkan senarai bridal yang ada kat Kelantan ni.Ada yang aku letak no. phone ada yang takde. Pandai-pandai la cari sendiri eh. Yang ada no phone tu sebenarnya yang aku dah short listed kan untuk rujukan aku sendiri. Hehe. Maklum ah, aku juga nak kahwin oii..In Shaa Allah, semoga Allah permudahkan urusannya.

Here we go,

1)Arwana Bridal Kelantan
2)TiaraSaloon Bridal
3)Bridal Kota Bharu
4)Bridal DIna Pengantin
5)Qaseh Inspire Bridal/Tel:017-9000322 (Pelamin unik, English deco)
6)Suzanne Bridals
7)Lovely Bridal/Lokasi:Pasir Mas/(Harga pakej berpatutan, sangat sesuai untuk pengantin bajet macam aku , hehe).
8)Jasliee Bridal Kota Bharu/Lokasi: Wakaf Baru/(make up cantik)
9)Andam Sri Kota/Lokasi:Wakaf Baru
10)Detik Indah Bridal
11)N Bride Couture/Lokasi:Telipot/(Kedai Mak Lieuniey :p)/(makeup cantik sehhh)
12)Jai Harharah Bridal/(highly recommended if your money also high high..Haha)/(Pelamin cantik gila)
13)Nik Shera Bridal II
14)Dhiya Pengantin/Lokasi:Pasir Mas/Tel:013-9822556
15)Lascaponsa Bridal/Lokasi:Pasir Mas.
16)Sue Sweettouchgallery/(Highly recommended)/(Make up A+++++)
17)Amy Amytouch
18)Kak Lah Pengantin
19)Nina Bridal/tel:0129556434/0199933713/Lokasi:Kubang Kerian dekat balai polis.
20)Wede Bride
21)Julianie Bridal/tel:)13-2001594/(Pakej tunang serendah RM400)
22)KakAni Bridal
23)Thalia Bridal Kelantan
24)Kak Long Sri Pengantin/(makeup cantik)
25)Tisha Bridal/Lokasi:Bachok
27)DNZ Anggun Bridal
28)Intan Bridal
29)Rin Suzana/Lokasi:Dekat Tesco lembah sireh sebelah Era Nona/Tel:010-9022180(Pelamin cantik)
30)Iena Bridal/Tel:010-3444131(Pelamin cantik gila nak mampppp**, hehe)
31)Dhiya Danish Boutique
32)D'Indah Bridal
33)Gaya Anggun Bridal/Tel:013-9675211/(Baju boleh tahan)
34)Lieya Bridal
35)Renjis Bridal/Tel:013-9866033
36)Faqimin Bridal
37)Sn Busana Jelita Bridal
38)Kitakawen Bridal
39)Azie Bridal
40)Anita Bridal/Lokasi:Wakaf Baru
41)Kak Na Astana Pengantin
42)Iwan Fancy/(Make up cantik, baju cantik, pelamin cantik, semua cantiklah dengan syarat ongkosnya mau cantik jugak ya, hehe)
43)Bibi Pengantin Kelantan/Lokasi:Pasir Mas
44)Embungarden Bridal/Lokasi:Tanah Merah
45)Butik Pengantin Jaa Bridal/Tel:010-5715941
46)Seri Kenali Pengantin/Lokasi:Kota Bharu
47)Ariel Bridal
48)Shazie Bridal/Tel:011-19411159
49)Linda Sri Pengantin
50)Iedda Bridal Kota Bharu
51)Nano Azuan Bridal
52)Kiki Shaqie Bridal/Tel:011-6891926
53)Detik Indah Bridal
54)Bijak Pengantin
55)Ratu Bridal
56)Singgahsana Bridal-Semua cantik
57) Aswah Bridal
and so on...

Actually ada banyak lagi bridal kat kelantan, kalau aku nak list kan kesemuanya maunya krem tangan aku nak taip kan. Haha.

Untuk keterangan lanjut, bolehlah search sendiri dengan pakcik google, mahupun facebook.

Minta maaflah, tak larat aku nak link-kan satu-satu bridal, cari sendiri ok. Taip je nama bridal berkenaan confirm dapat.

Setakat ini sajalah dulu. Hopefully sedikit sebanyak dapat membantu bakal pengantin di luar sana.

Ok, till then. Bye

Eh, jap. Sebenarnya aku tengah cari blogger bride to be dari kelantan. Manalah tahu dapat kongsi information kan. Ada sesiapa tahu tak? Kalau ada, boleh tak (please) tinggalkan link kat ruangan komen.Haha. Terima Kasih, jasamu ku kenang walau kita tak pernah bersua muka.hihik :p (bajet macam ada orang baca blog aku dan nak jawap soalan ni, puii sangat ah) Haha.

46 comments:

  1. Hai sis.. sy b2b dr klate. Sy nk tumpang tnyo, tau dop mno lokasi kdai kad kawen uniq trading jln telipot kb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..sori..jln telipot lalu je tapi tak perasan pulak kat mana kedai tu.

      Delete
    2. Update: Lokasi kedai kahwin tu boleh rujuk entry ni http://eikeshu.blogspot.com/2013/11/kedai-kad-kahwin-murah-kelantan-uniq.html

      Delete
  2. salaamm awkk.awk ada x tmpat yg leh suggest utk brdal yg murah2x...pelisssss..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, awk..sorry lambat pula nak reply..hihi..boleh rujuk di entry ni http://eikeshu.blogspot.com/2013/10/idea-mini-pelamin-baju-make-up-dengan.html

      Ataupun https://www.facebook.com/tisha.bridal?fref=ts&ref=br_tf

      Pakej kahwin pun berbaloi-baloi orang kata. pelamin cantik dengan harga yang lebih murah pd pandapat sy lah. tak tau lah pendapat org lain cemana.haha. :)

      Delete
  3. suesweet touch memang puas hati!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suesweet touch mmg cantik sesangat.hehe.mmg highly recommended-lah tapi, of courselah hasil yg terbaik setanding dengan harganya. Hehehe :)

      Delete
  4. sy nk tnyer..kak long sri pengantin 2 ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry, lmbat pula nak reply komen.hehe. bagi pendapat sy kak long ok.cantik. biasanya dia akan rekemen fotografer sekali sebab laki dia.hehehe.tp make up nya macam heavy sikit bagi pendapat saya. kalau u mmg nak makeup yg heavy so dis is d rite choice. :) ;) :)

      Delete
  5. salam..sy nk tanye..ade x butik kat area tanah merah dlm list 2..sy nk tempah tuk make up sahaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry, tak tahu pula sy bridal area tanah merah. tapi kalau u nak senang pegi kat page photograper dia akan link-link kan senarai bridal.kat situ boleh pilih mana2 bridal yang berkenan. :)

      Delete
  6. sy nk tanye..yang mana 1 butik pengantin dlm list 2 yea..sbb sy nk tempah tuk make up tunang,,

    ReplyDelete
  7. plsssssssssssssss jangan ambil tisha bridal..................

    ReplyDelete
  8. plssssssssssssssss jangan ambil tisha bridal.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk ni bab nk mjtkn name org is the best..dh la mulut pngtin llki mcm longkang...maki hamun,ciri2 bleh bt suami ke mcm tu?xde manner langsng bab bckp...pity on u my dear...ajk mkn tu bkn tkt ke ape tp jgn igt kte ni xde kje laen n sbnrye kte xnk hadap muka pgtin llki yg xde adat tu...tp past is past...selamat lh yer

      Delete
  9. janji mcm pe...kul 11pg nk pasang pelamin..tapi 2 pgi pasang..esok pg mjlis...gilerrr....lepas tu...pasang tak kemas lampu dan dinding jatuh..kata padam muka kat kami...share kat facebook...kami sekeluarga tak kata ape pon...ajak makan pun lari...takut lah tu .. kalau mati orang sebab pelamin tu..saman lah..ini pon cedera tangan kena kaca lampu..........saya ikhlas share..sebab orang tak tau cerita asal dia komen fb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..tak tahu pula sy mcm tu..masa sy tunang haritu ok je servis..sabarlah. sy pun xtahu nak jadi macam tu..harga pelamin murah servis pulak teruk kan, better cari yang mahal tp servis tiptop baru puas hati. :)

      Delete
    2. yeke?yg sy thu pihak plmin nk pasng awal tp awk x bg sbb awk xde kt umh..pastu si pngtin lelaki tiap hri cll n maki2 xtentu pasal...kna kaca sbb slp lelaki tu kn...pastu hr2x call...motif stiap hr call tu knp yer?si isteri tu thu x?

      Delete
    3. sori sis,br tbc komen tu..tp sbb grm sgt kt pgtin llki tu..yg pmpuan snyp jer..yg llki plk over...

      Delete
  10. Salam.. nk mntk contact no tisha bridal bolehh?

    ReplyDelete
  11. Kepada bride to be kat kelantan..kota bharu n sekitar..jom cuba Hana Marrisa Bridal..kedai belum siap..tp kita dh start.. skrg promosi pembukaan.. col/sms 0133730916 k.nor..pelamin cantik dgn harga bajet ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai kat mane yer k.nor. ade x pakej bajet utk mjlis tunang. Br nk survey.

      Delete
  12. Kaklong sri pengantin sgt teruk!!!! Maki org kt fb..pdhal servis xberbaloi dgn harga..baju langsung xfitting.pelamin bg kain koyak rabak..cas customer bila kne tukar baru after complaint! highly not recomended!! Menyesal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee...ye ke..kak long 'buat muka' bila kata xjadi amik dia.huhuhuhhhh.. :'D

      Delete
  13. Assalam ... sis aiskelim, kita ada something nak tnya u pasal wedding budget..kalau x keberatan boleh email kita x?
    kck_nick@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. slm, byk2 bridal tu..ada yg ambik tempahan baju pengantin ikut ukuran badan kita? bukan beri sewa shj

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. tak tahu lah adakah sudah terlewat untuk saya reply msg awk..haha. maaflah.. saya tak tahu bridal mana yang boleh jahit baju pengantin. Tapi saya ada kenal seorang tukang jahit ni yang memang selalu jahit wedding dress. Boleh kontek kak zura 017-9139091 (Pasir Mas)

      Delete
  15. salam sis...saye owg jauh nak wat majls kat kelantan..rantau panjang...ade cadangan bridal mne yg ade pakej lengkap siap kameraman bagai....pliss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. kat rantau panjang saya xtahu la bridal mana area tu.sebab kebanyakkan bridal area kota bharu tapi diorang buat je job kat mana2.sy tak berapa pasti bridal yg tawarkan pakej sekali ngan photograper, yang sy tahu kak long sri pengantin (no 24) boleh sekali ngan kameraman. kalau nak cuba kameraman faveret saya boleh kontek Kimi Hassan .0199808525/01111260120

      Boleh rujuk entry http://eikeshu.blogspot.com/2014/04/photograper-kahwintunang-kelantan.html

      Delete
  16. salam, nak taye? kat sue sweettouchgallery tu mahal sgt ke? pakej nya cmne?

    ReplyDelete
  17. salam. nak tanya ? Pakej dekat sue sweettouchgallery tu mahal sgt ke? rata harga die macam mana?

    ReplyDelete
  18. as'kum nk tnye..tmpat mne yg elok tuk nak wat tempahan baju pengantin??area klatan..ssh nk cri tukang jahit yg pnda..klu ade bley bg num x?

    ReplyDelete
  19. As'kum nk tanye taw x dkat mne amek tempahan bj pengantin tuk perempuan??area klatan..klu ade bg num bley x? sbb ssh skunk nk cri tukang jahit yang pandai jahit baju..URGENT

    ReplyDelete
  20. Salam isteri saya mncari juru makeup utk mjlis sambut mnntu di bachok kelantan.ade suggestion?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, saya ada wt mak up n wedding planer..blh call sy 011-11026456.

      Delete
  21. Salam...sy nk tyer kt mna bolh sy sewa bju pgntin shja... Kira murah2 la...sy duk area pasir mas

    ReplyDelete
  22. saya suggest intan bridal, lokasi wakaf che yehh.. harga berpatutan, servis mantap..

    ReplyDelete
  23. Salam sis nk tnya yg area wkf bahru tu ok ke??plamin dia n make up cntik x??tuk plamin bwh 500 ada x kt situ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada wt pelamin rm500.. boleh wassap 011-11026456

      Delete
  24. Salam.bkn nk buruk2 kn tp utk peringatan agar tak trkena dkt org lain. Kalau boleh avoid, avoid la dri amik dkt butik no.31. Malas nk mention nama. Tak pernah follow up customer,tak bincang dgn customer. Mmg communication fail. Kita plk yg risau,tnya dia,follow up dia design semua. Paling teruk susah nk reply meseg kita. Kita nk kenduri byk benda lgi nk risau. Kecewa sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, saay ada sedikan wedding planner dgn harga berpatutan bridal berada di area kb tanjung mas.wassap che niey 011-11026456

      Delete
    2. che niey.. ada fb x nk follow?

      Delete
  25. salam...

    maaf soalan macam kelakor skit...

    saya nak tanye di mana boleh dapatkan bridal atau kedai yang jual cover suit saiz panjang... dalam 180 x 66 ( untuk letak gown pengantin).. huhuhu

    really2 need help.. :)

    *sangpengcaricoversuit

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...